Saturday, 4 May 2013

High Table Gamma 2013

In the name of Allah, the most merciful and powerfull indeed.

Assalamualaikum. Hello people. Main point aku update blog ni sebab saja nak update pasal High Table Rumah Gamma 2013. Alhamdulillah setelah berhempas pulas untuk high table, akhirnya, semuanya berjalan dengan lancar. Memang puas hati la kan. 
Setelah bekerja keras, lari sana sini, cari waktu yang free untuk print invitation card untuk cikgu. Kononnya, nak tambah logo rumah, lepastu, try edit tak jadi. Memang serabut ah, kan Akma kan? HAHA
Kad ni Farhain yang buat.
Actually, preparation untuk dewan makan memang tak ada apa sangat, I mean hiasan bagai la -,- after teknik menjawab biology, solat asar semua, f5 gamma (tak semua) gather dekat dining hall sebab nak kemas sikit, nak make sure semua okay. Petang tu dengan uniform sekolah beserta dengan hujan, redah sana sini, panggil orang tu orang ni, pi bilik prefect ambik dulang, pi hall ambik extension lah apa lah. Bella dengan last touch-up kat multimedia show. Eyja busy balut hadiah dibantu oleh yang lain, Akma as the pkr tak senang duduk sebab sikit2, akma! akma sini! akma mai jap!haha :3 Hanif as kr busy dengan pa system. Kimah dengan Nano berlatih jadi emcee. Semua f5 yang ada kat situ hari tu saling bantu la. Semua kerja dibuat dengan senyuman, ada la jugak senda gurauan yang diselitkan tika semua sedang sibuk buat kerja. Ecehhhh ^^ 

Event start after solat hajat, then gathered depan DM. Memang time tu nampak kuning je lah. Semua segak ja malam tu dengan baju kurung yang dimatchingkan dengan tudung kuning. Budak laki pun, nampak segak bergaya dengan kemeja. #cewaaah.

 VIP untuk our dinner tu cikgu Hazilah, our house teacher jugak. Actually, pricipal will be our VIP, tapi on that day dia takda, pergi kursus. So, Cikgu Talib decide bagi cikgu hazilah je lah. Mhehehe :3
Cikgu rumah yang datang 6 orang semua dan yang paling penting semua semangat rumah, pakai baju kuning.
Sambutan malam tu start dengan silat, lepastu, masuk baca doa rabitah then bermulalah acara high table.

Malam tu gempak sangat. Foods pun okay, chicken chop, nasi goreng, mushroom soup, sate, air grape. Dah aku list, aku pulak macam lapar -,- Ada penyampaian hadiah, multimedia show. Yang tu yang best sekali, teringat habis zaman budak2 dulu, zaman tak matang, yang penting zaman KEGEMILANGAN GAMMA. Seriously, rindu gila kotttttttttttttt !
After habis makan2, before majlis berakhir, ada sikit nyanyi lagu Standing In The Eyes Of The World. Meriah. Cikgu2 dapat handkerchief bercop rumah gamma sebagai cenderahati malam tu.__.  Lepas cikgu balik, ada photographing session. Tangkap gambar by batch. Start dengan f1, last sekali f5. F5 yang meriah sekali, dengan gwiyominyaaa ==' tak boleh blah.
Sepatutunya, macam dinner2 rumah before this, ada prep after dinner. But, malam tu, cikgu cakap, prep tak ada untuk Gammarians. Memang semua seronok habis. Lagipun f5 memang target takda prep punya >__<

Overall, awesome. F5, good jobs, we have made the best high table ever for our house :)
To all Gammarians, thank you sebab bagi full cooperation malam tu. Hope we will get the best high table.




nano and kimah emcee.
bacaan doa: haziq
ucapan ketua  rumah, Hanif

Cikgu Hamidee


Cikgu-cikgu yang hadir.
Form1
Form 2
Form 3
Form 4
Form 5
KR dan PKR Gamma.