Monday, 30 December 2013

Cabutan bertuah





Got this during cabutan bertuah batch. Semua pink.
Orang lain yang dapat pun banyaknya pink. Fariza dapat shawl pink, Kay dapat thermos pink, Iffah dapat bag biru, Fara D dapat jam dinding comel.
Aufa dapat jam, Liyana dapat hadiah misteri sama dengan Abe that is baldi containing syampoo bagai.
Farihah dapat RM50 sama dengan Adeeb. ada lagi dapat RM50 tp lupa sapa.
 Hanif dapat speaker eh. taktau. Ada yang dapat set perfume, earphone, dan sebagainya.










Saturday, 28 December 2013

Malam Kenangan Terindah 2013

In the name of Allah, the most Merciful and Powerfull Indeed.

Assalamualaikum, girls and guys sekalian. Hari ni dah 28 Dis, esok lusa tulat tungging masuk 2014. Means that dah sebulan sehari tamat SPM and still aku tak buat apa dengan blog ni.

 Dicepatkan cerita post kali ni nak berbicara mengenai Malam Kenangan Terindah takpun, we just called it as grand dinner batch. Senang. 1 Nov 2013, TH Hotel, Alor Setar. Few days before the real war begin. Soo, temanya moden kontemporari and also blue pink. Ada yang gerak sana awal dgn 5F because terlibat dengan persembahan. Aku tak terlibat apa, so, pergi sana trip 6.30 dengan yang lain. Lucky us, sebab time ni juniors semua takda, bbm. Hehe XD Actually bas ikut class, tapi automatically we all separate ikut gender. Sampai sana, smaghrib dulu then gerak hall. Ramai dah chup tempat untuk duduk dengan partner memasing. Unfortunately, something happen. I mean meja tak cukup for boy cause girl ambik lebih satu. Then, keadaan memang terdesak. So, meja aku decided to volunteer nak separate. Ya Allah, hanya Allah yang tau perasaan kami kami ni yang kena separate and isi kekosongan meja lain. Fuhhh, sabar. 

Teachers yang hadir pun ramai termasuk staf semua and paling penting mengikut tema that is blue pink :') Aku punya member meja, Zeera, Jihah, Dianah, Fiq, Insyirah, Aimi, Fara D, Nadia, Iffah. Tablemate makan aku ni meriah, sporting. Riuh sangat,  mentang2 meja belakang kan :p Tengah makan ada multimedia show. Sedih bila mengimbau balik kenangan lama T.T The Gift of A Friend.

Cabutan bertuah paling menarik sekali. Dapat no.3 *tak silap la. Awal tu berebut no cabutan dekat atas meja dengan fara D. Siap mengaku aku punya bagai, last2, aku bagi dia, aku ambik no.3. Tengah khusyuk dengar siapa yang dapat, tetiba "no.61". *takda yang bangun *semua pandang sekeliling *tengok Fara D and her number atas meja and 'Farah number hang lahhhhhhhhh'.hahaha, ni serious aku gelak, boleh pulak macam tu kan farah kan. Dia dapat jam dinding, comel sangat :3 Mulalah aku blaming dia ambik no aku bagai. Orang jealous memang macam tu kan. Then, iffah said,

Iffah : Alaaah Alia, hang kan dapat cabutan bertuah last yr time penutup minggu merdeka, 
birthday hang pulak tu. Aku sure hang dapat lagi.
Aku : hmmm, taktau laa. Amiin.

Selang seli dengan performance ada cabutan bertuah lagi. Suddenly, Iffah punya no disebut and she got bag. Dia dah lama nak beg tu. Untung birthday girl kan hari tu ^^ Tengok no aku macam mustahil nak sebut dah dengan no bawah sepuluh tak dengar lagi. Suddenly macam tengah ralit la aku ni, then umum "no yang bertuah seterusnya ialah no.3". Amaigaddddd, I was like 'no aku weh *sambil tunjuk no'. Dapat kotak comel jee, dalam tu ada kain pasang warna pink. Sweetnyaaa cikgu pilih pink. After that, penutup, satu batch nyanyi dari bawah dengan geng koir atas stage nyanyi lagu Aizat*tak ingat tajuk dan 'Terima Kasih Cikgu' by upin ipin. Habis semua tamat, ada photography session, tangkap gambar reramai satu batch. Then, tamat. Sampai sekolah, pakat lepak dulu dekat Hostel Piazza tangkap gambar.

souvi for Valiants ; badge and bookmarks

tablemate dinner *pun ada -,-

MKT 2013^^

the boys.

5 Rajin; conquer by 22 girls and 8 boys.

Cikgu Hadijah yang tersayangggggg :')

Us. Sunshine.


Valiant Generation 0913.
The Forerunner five years survival KUPSIS.






Monday, 16 December 2013


aku tak faham dan tak tau sampai bila blog ni under construction.
 ni sebab  aku yang malas nak bina semula. haishh.

doakan aku rajin, dan aku akan usahakan sebaik mungkin untuk buat balik.
*kosong doh blog.

Friday, 13 December 2013

B-1-0

21 November 2013 

Jamuan dorm B10. Not so called jamuan dorm because foods pun entah main redah ja order kan. Ceritanya begini, habisnya paper Addmath khamis petang tu, sampai dorm after asar semua, tanya nak makan apa sebab nak order kat Restoran Jati tu. Mulalah blablablablabla -,- Farel dengan tomyamnya kailanlah apalah, cakap banyak sugguh, haha. Call kedai tu untuk order, dah rancang bajet sorang RM10. Order foods pun almost RM90 la kan dah dalam dorm pun ada 9 orang. One thing yang aku ingat, time tengah hari waktu gap paper 1 dengan paper2 addmath, adala sikit cakap pasal nk order sambil usha Addmath, then, 

Farel : Uhhh, sedapnya kailan, tomyam, tak sabarnyaaaaaaa.
Aina : Woi. Hang ni kan, addmath satgi bukan nak tanya berapakah harga kailan yang dijual di restoran jati.

HAHAHAHA.kesian  Farel :P Actually rancangnya nak pi reramai satu dorm pi kedai tu jalan kaki. Tapii, disebabkan semua macam malas dan kemungkinan pembaziran akan berlaku sebab bila balik dari kedai sampai dorm mesti lapar lagi, so kena order lebih untuk makan dekat dorm o.O semua perut tong, takyah kata pa. Last sekali jadila order makan ikan masak 3 rasa, tomyam, kailan, paprik ayam, daging masak merah, telur bungkus, sotong goreng tepung and air laici. Nasi? ambik dekat dm ja, jimat sikit. Ambik nasi banyak gila, rasanya 3 trip pi ambik :3 
last trip aku pi ambik dengan Ifah tak pakai baju kurung pun main redah masuk dm ja, pi ambik lauk dm siap, ikan dm petang tu sedap pulak. Budak laki habis pelik dah la tengok kami ambik nasi banyak, haha. Kenangan. Gathered tengah dorm lapik paper semua, hidang siap, makannnnnnnn! Tomyam dia padu pedas gila -,- on that day aku rasa yang makan banyak sekali Farel la kan, dengan dia dok kata pedas tapi hentam banyak jugak, haha.



9 princess in the dorm ^^

Thursday, 12 December 2013



fivers ^v^
*topi baru.


me, ifah with the one and only our cute junior, Unaaaa.


#sukantara2013



LUSA INTERVIEW UTP!!!!!

Amaigadddddddd, tak prepare apa lagi ni -,- 
Cuak.


Wednesday, 4 December 2013


Murtabak and tanglung night


Our physic teacher treat the whole batch form5 murtabak and also laicikang *if im not mistaken. during weekend night on fasting month. How I miss this time so much :')

That night, everyone tried to make tanglung by using the old newspaper.
Guess what, me and my friend, Ifah, manage to make one and the tanglung can fly high and high *hiperbola.
wuhuuuu~


Ours.




#english berterabur. haha. 

Tuesday, 3 December 2013





Kak Mun visit us and also brought the KFC for us. Mhehe :D 
Thank you, Kak Mun.



Blog is under construction.