Friday, 20 July 2012

Minggu Sains & Kenduri


Last week, ada minggu sains dan teknologi. Tapi, aku tak join apa pun ==' Mulanya nak join explorace, tapi dah ada orang. Tapi aku ada jugakk tolong orang buat roket air and parachute. Bukan aku ja yang tolong ramai lagi dalam 4,5 orang tolong Adeeb buat roket. Usaha kami semua buat roket malam sebelum nak lawan tu, membuahkan hasil. Dua-dua dpat top3. Alhamdulillah. 





Lepas settle launch roket semua, aku pi tempat masak pulak. Hari tu ada kenduri kesyukuran yang dapat baiah tu. Kenduri tu sembelih lembu sekor, tapi tak sembelih kat sekolah la --' kat sekolah just masak daging tu. Yang tu aku join, yang terlibat hanyalah form4. Aku potong daging kot. Cikgu cakap, potong daging tu perpendicular line kalau tak mau bagi liat. Banyak  experience baru  kot time tu. Best. 

Principal dan PK HEM


Sports Day

Assalamualaikum.

Well Hello there. Today, nak cakap pasal Sports Day yang baru buat 3 minggu lepas. Okay, sukan this year, aku agak macam tak gempak, padahal memang tak gempak mana pun -,- As usal sukan selalu sangat buat time musin hujan. Bila buat time hujan ni, faham-faham ja lahh, lari rasa macam lari dalam sawah ==' Untung ah, kat sekolah mana yang ada trek lari tu. This year punya tema cartoon. 


Alpha:Circus, Beta:Alice in Wonderland, Delta:Power Puff Girl, Gamma:Spongebob, Lamda:Shrek, Sigma:One Piece



Macam aku cakap hari tu, aku kena handle banner dengan Hanif. Tapi banner tu bukan aku yang lukis, aku just sumbang idea, tu pun sikit and ada la aku warna sikit banner tu.


no one can bring us down

This year, aku masuk 3 acara, 800m, 3000m dan 4x400m. Alhamdulillah, semua dapat medal, 4x400m, 3000m dapat perak, 800m gangsa. Aku tersangatlah tak percaya yang aku masuk 3000m bersamaan dengan 7 pusingan padang. 3000m tu acara terbuka. Yang paling tak tahan, aku tak sangka aku dapat constantkan diri aku ni time lari, aku tak jalan kot, jogging all the time, for the last 100m baru lah  pecut. Dengan padang lecah tahap, lari macam lari dalam sawah -,- memang best pun kan. Dugaan memang banyak la kan. Physco memang banyak, tapi aku buat tak heran ja. Yang aku tau, aku akan cuba buat yang terbaik untuk rumah aku. 800m, aku dah aplikasikan segala apa yang diajar oleh kawan aku dan ternyata membuahkan hasil even no3. Thanks, kawan ^-^ 4x400m, aku, akma, eyja and kak dayana. Aku first runner. 2 tahun berturut-turut rumah aku pegang emas untuk acara ni, tapi this year tak dapat.

Hari last sukan, pagi tu, memang kalut nak buat preparation khemah. malam sebelum tu nak buat tapi hujan. Khemah memang hancusssss! On that day, acara yang target nak boleh dapat emas, semuanya hancur berkecai. 4x100 yang dah pegang emas 2 tahun berturut-turut, dapat no.5. Malu gila. Dah ah cikgu siap mention lagi before acara 4x100m:

"Adakah rumah Gamma akan mengekalkan emas yang telah dipegang selama dua tahun-berturut?"

Last aku join acara tu time aku form2. Sapa tak malu wey. Seriously, aku nak join acara tu, tapi apakan daya. Bukan nak kata aku hebat atau apa. Tapi, terbukti bila cikgu sendiri cakap, spoil dekat runner ****.Runner yang sama spoil kan acara 4x400 and 400m. Aku memang dah agak, even tak mau bagi acara tu kat aku, bagi la kat orang lain yang lebih layak. Terharu wey, bila the same people doing the same mistake. Manusia memang sentiasa buat kesalahan. Nobody perfect. Tapi, at least, kita try cari yang terbaik, bukan main letak nama ja. Okay, dah, mungkin semua ni ada hikmah, aku yang terlebih emo pasal ni. Tak dak rezeki nak buat macam mana. 

Overall, Gamma dapat placing lastttttttttttttttttttttt. ulang sekali lagi, lasttttttttttttttttt. 6/6. Semua tak dapat, perbarisan, khemah, maskot. Beta dapat no 1 overall. Tahniah! Lamda johan sukantara. Perbarisan dan khemah dapat kat Alpha. Maskot dapat kat Delta.


with the form four Gamma 

Semua ni akan diambil sebagai pengajaran dan aku harap lepas ni kita(ahli Gamma) akan bersama-sama untuk naikkan semula nama Gamma  Apa-apapun, terima kasih dekat junior, senior sebab sudi tolong and bagi kerjasama kat form4 handle sukan kali ni. even kita dapat placing last, kita still happy together. Next year punya sukan kita tebus balik kekalahan tahun ni. Once Gamma, always Gamma. 


Forever Gamma
2 silver 1 bronze. Alhamdulillah.