Friday, 29 June 2012


I just bought new sport shoes. 
and guess what? 

kasut tu besar sikit dari kaki aku ==' hampeh gilaa.
pasrah je lah, beli beli dah. kena pakai jugak.





Assalamualaikum.

aku nak cerita pasal benda yang jadi kat sekolah selama lebih kurang 3 minggu, lepas cuti sekolah hari tu.

1. Pergi surau for maghrib, ada kipas dinding yang baru, besar kot. haha, semua kipas yang ada dalam surau 47 kot. aku dah kira. Kenapa tak pasang aircond ja? sebab nnti kena tukaq pintu tingkap segala bagai.

2. Time assembly hari ahad, pengetua cakap, SM SAINS KUBANG PASU, telah tercalon sebagai SBT untuk cohort yang ketiga. then, pengetua cakap, yang sekolah kami dapat baiah, yang time nadzir mai hari tu. alhamdulillah. Aku harap semoga sekolah aku, boleh terus cemerlang and get the title High Performance School.


3. Jumaat, Sabtu, and Ahad ada Festival Form 5. meriah jugak, tahun ni buat dekat Hostel Piazza. yang macam tak best, sebab depa tak guna khemah, form5 just guna laluan nak pi sekolah. Ahad, cuti Israk Mikraj.


4. Ahad malam Isnin, around 12 malam, ada orang ketuk dorm aku. disebabkan pintu dorm aku kunci. so, ada yang bagi salam.

pqah : assalamualaikum, Kak Alia. Ada orang nak jumpa.
aku : Waalaikumussalam. Sapa ? (adik dorm aku bukak pintu)
pqah : the outsider want to see you.
aku : Sapa la yang nak jumpa.
pqah : Entah, kakak kak alia kot.
aku : Sejak bila la kakak aku mai sini tah, siap naik dorm bagai.(sambil jalan keluar dorm)

elok, aku keluar dorm, nampak macam orang yang aku kenal wearing baju batch form4 Saina. you know who? Shufa Shareena. My fb friend. Serious terkejut gilaa. Speechless. Tetiba dia sua kentang KFC kat aku, aku pun ambik laa. Then, sembang-sembang depan pintu. Rupanya dia baru balik dari Kem Projek Khas kat Port Dickson kott. Disebabkan sampai lambat, Sainarian tidor sekolah aku dulu. Esok pagi baru balik. Sembang lama jugakk. pastu, dia mintak izin nak pi tidor. Aku cakap esok jumpa laen before balik.
Esok tu, dan jumpa kat hostel, tapi kat sekolah takdan, sebab aku ada kelas pagi tu, so, dia pass keychain dekat aku. Thanks, Shufa :)

5. Hari apa tah, dah tau result full. Fuhh! cuak bhaii -,- okay, nak tau result aku. Before tu nak cakap, result aku tak gempak mana punn. 2A 3A- 2C 1D 1E. Alhamdulillah, setakat ni tak wujud lagi failed. Ranking batch 63/198.


6. Hari Jumaat, outing. Outing dengan Afifah, Akma, and Run. uuu, target outing, makan Pizza Hut yang baru tu. Pizza Stik Ayam. sedap ooiii. 


7. Disebabkan hari sukan hampir berkunjung tiba, maka tidak sah sekiranya tidak ada perjumpaan rumah. Rumah Gamma buat jugakk, abg Afiq and kak Alia ada nak buat pembahagian tugas kat form 4, sebab sukan ni form4 yang handle. aku dapat jadi AJK Banner dengan Hanif ==' dengan aku tak pernah cakap dengan dia(kot la). Suka hati ja bagi aku AJK tu. terima ja laa. On that day, aku ada debat dengan si DEBATER sekolah, Firdaus, pasal tema rumah. Macam nak je aku tembak dia, tau ah debater pun. Sapa la kan aku ni kann kalau nak dibandingkan dengan si Firdaus tu. Tema pilihan ialah Marsupilami -,- , Spongebob and Telutubbies. At the end, Spongebob menang.


8. Hari Selasa and Rabu ada sukantara. This year punya sukantara, lompat jauh tak dak. Seriously, aku nak lompat jauh. tak mau ada lontar peluru. First day, rumah aku buat lontar peluru. As usual, tak dapat pun. Bola tu pun berat gila bapakk, tau la aku ni gagah pun en ==' . Rabu, 100m pulak. ni lari by House and by form. gelabah gila time nak lari. nasib baik aku dapat line first. dengan penuh semangat aku berlari, sambil mulut aku terkumat kamit membaca doa. At last, sampai garisan penamat before bunyi benda alah tu. aku dapat 2 point wey. macam tak percaya. Alhamdulillah ^_^


That's all untuk 3 minggu yang tak balik. Balik ni ada sukan pulakk, nantikan post pasal sukan :)










Thursday, 28 June 2012



Video pencalonan anugerah untuk Magical Night.


Tuesday, 5 June 2012




muka budak, LOL.
*aku takdak dalam gambar



Monday, 4 June 2012


im done doing my BIOLOGY. :)

semalam adik aku menggedik nak videocall dengan aku.
padahal aku duduk satu bumbung ja pun -,-
dia kat luar bilik, aku dalam bilik. hampeh gilaa =='

Sunday, 3 June 2012

Assalamualaikum.

Petang tadi around 2 pm, keluar pi tengok sista dekat KMP. then, bila sampai, pickup dy keluar pi CMart Arau. pusing-pusing. tengah pusing-pusing nampak senior aku sekolah rendah. ^-^ Syafiq SMSAH, and Firdaus ex-SAS. after that, pi more & save, borong alat tulis kejap. kononnya murah la sikit kat situ, tengok-tengok lebih kurang je dengan kedai biasa =='. Okay, aku baru ingat, lupa nak beli testpad -,- hampeh gilaa. makan-makan, pastu hantar sis balik KMP. Then, parent decide nak singgah rumah Cik Rozie. main dengan anak dia, Damia and Aisyah. main dengan Damia memang awesome gilaa. dia mintak aku dukung la apa laah. nasib dia kecik lagi 5 tahun kot. Entah. On the way nak balik, jumpa Khairi, kawan aku. dia bawak moto. LOL. action ja lebih budak tu, padahal lesen bukan ada gi tu. mau kena tahan ngan polis, padan la mukaa.
teruskan perjalanan sampai rumah. Alhamdulillah.


damia :)


Saturday, 2 June 2012

 Assalamualaikum :)

Uuuuu, tadi Raja Perlis mai Padang Besar naik basikal kot.
bukan mai sorang, konvoi la ==' anak dia pun ada.
cuba bayangkan dari arau ke padang besar then , dari padang besar ke arau balik.
sumpahh penat kott, even bukan aku yang cycle kann.

and, ramai gilaa orang pi padang besar tadi, serius, aku tak bohong.
tau la esok nak daftar UiTM pon, sempat lagi bershopping.





Friday, 1 June 2012


kawan, semoga berjaya dalam membuat perubahan dalam diri.
aku sentiasa doakan.