Monday, 30 December 2013

Cabutan bertuah





Got this during cabutan bertuah batch. Semua pink.
Orang lain yang dapat pun banyaknya pink. Fariza dapat shawl pink, Kay dapat thermos pink, Iffah dapat bag biru, Fara D dapat jam dinding comel.
Aufa dapat jam, Liyana dapat hadiah misteri sama dengan Abe that is baldi containing syampoo bagai.
Farihah dapat RM50 sama dengan Adeeb. ada lagi dapat RM50 tp lupa sapa.
 Hanif dapat speaker eh. taktau. Ada yang dapat set perfume, earphone, dan sebagainya.










Saturday, 28 December 2013

Malam Kenangan Terindah 2013

In the name of Allah, the most Merciful and Powerfull Indeed.

Assalamualaikum, girls and guys sekalian. Hari ni dah 28 Dis, esok lusa tulat tungging masuk 2014. Means that dah sebulan sehari tamat SPM and still aku tak buat apa dengan blog ni.

 Dicepatkan cerita post kali ni nak berbicara mengenai Malam Kenangan Terindah takpun, we just called it as grand dinner batch. Senang. 1 Nov 2013, TH Hotel, Alor Setar. Few days before the real war begin. Soo, temanya moden kontemporari and also blue pink. Ada yang gerak sana awal dgn 5F because terlibat dengan persembahan. Aku tak terlibat apa, so, pergi sana trip 6.30 dengan yang lain. Lucky us, sebab time ni juniors semua takda, bbm. Hehe XD Actually bas ikut class, tapi automatically we all separate ikut gender. Sampai sana, smaghrib dulu then gerak hall. Ramai dah chup tempat untuk duduk dengan partner memasing. Unfortunately, something happen. I mean meja tak cukup for boy cause girl ambik lebih satu. Then, keadaan memang terdesak. So, meja aku decided to volunteer nak separate. Ya Allah, hanya Allah yang tau perasaan kami kami ni yang kena separate and isi kekosongan meja lain. Fuhhh, sabar. 

Teachers yang hadir pun ramai termasuk staf semua and paling penting mengikut tema that is blue pink :') Aku punya member meja, Zeera, Jihah, Dianah, Fiq, Insyirah, Aimi, Fara D, Nadia, Iffah. Tablemate makan aku ni meriah, sporting. Riuh sangat,  mentang2 meja belakang kan :p Tengah makan ada multimedia show. Sedih bila mengimbau balik kenangan lama T.T The Gift of A Friend.

Cabutan bertuah paling menarik sekali. Dapat no.3 *tak silap la. Awal tu berebut no cabutan dekat atas meja dengan fara D. Siap mengaku aku punya bagai, last2, aku bagi dia, aku ambik no.3. Tengah khusyuk dengar siapa yang dapat, tetiba "no.61". *takda yang bangun *semua pandang sekeliling *tengok Fara D and her number atas meja and 'Farah number hang lahhhhhhhhh'.hahaha, ni serious aku gelak, boleh pulak macam tu kan farah kan. Dia dapat jam dinding, comel sangat :3 Mulalah aku blaming dia ambik no aku bagai. Orang jealous memang macam tu kan. Then, iffah said,

Iffah : Alaaah Alia, hang kan dapat cabutan bertuah last yr time penutup minggu merdeka, 
birthday hang pulak tu. Aku sure hang dapat lagi.
Aku : hmmm, taktau laa. Amiin.

Selang seli dengan performance ada cabutan bertuah lagi. Suddenly, Iffah punya no disebut and she got bag. Dia dah lama nak beg tu. Untung birthday girl kan hari tu ^^ Tengok no aku macam mustahil nak sebut dah dengan no bawah sepuluh tak dengar lagi. Suddenly macam tengah ralit la aku ni, then umum "no yang bertuah seterusnya ialah no.3". Amaigaddddd, I was like 'no aku weh *sambil tunjuk no'. Dapat kotak comel jee, dalam tu ada kain pasang warna pink. Sweetnyaaa cikgu pilih pink. After that, penutup, satu batch nyanyi dari bawah dengan geng koir atas stage nyanyi lagu Aizat*tak ingat tajuk dan 'Terima Kasih Cikgu' by upin ipin. Habis semua tamat, ada photography session, tangkap gambar reramai satu batch. Then, tamat. Sampai sekolah, pakat lepak dulu dekat Hostel Piazza tangkap gambar.

souvi for Valiants ; badge and bookmarks

tablemate dinner *pun ada -,-

MKT 2013^^

the boys.

5 Rajin; conquer by 22 girls and 8 boys.

Cikgu Hadijah yang tersayangggggg :')

Us. Sunshine.


Valiant Generation 0913.
The Forerunner five years survival KUPSIS.






Monday, 16 December 2013


aku tak faham dan tak tau sampai bila blog ni under construction.
 ni sebab  aku yang malas nak bina semula. haishh.

doakan aku rajin, dan aku akan usahakan sebaik mungkin untuk buat balik.
*kosong doh blog.

Friday, 13 December 2013

B-1-0

21 November 2013 

Jamuan dorm B10. Not so called jamuan dorm because foods pun entah main redah ja order kan. Ceritanya begini, habisnya paper Addmath khamis petang tu, sampai dorm after asar semua, tanya nak makan apa sebab nak order kat Restoran Jati tu. Mulalah blablablablabla -,- Farel dengan tomyamnya kailanlah apalah, cakap banyak sugguh, haha. Call kedai tu untuk order, dah rancang bajet sorang RM10. Order foods pun almost RM90 la kan dah dalam dorm pun ada 9 orang. One thing yang aku ingat, time tengah hari waktu gap paper 1 dengan paper2 addmath, adala sikit cakap pasal nk order sambil usha Addmath, then, 

Farel : Uhhh, sedapnya kailan, tomyam, tak sabarnyaaaaaaa.
Aina : Woi. Hang ni kan, addmath satgi bukan nak tanya berapakah harga kailan yang dijual di restoran jati.

HAHAHAHA.kesian  Farel :P Actually rancangnya nak pi reramai satu dorm pi kedai tu jalan kaki. Tapii, disebabkan semua macam malas dan kemungkinan pembaziran akan berlaku sebab bila balik dari kedai sampai dorm mesti lapar lagi, so kena order lebih untuk makan dekat dorm o.O semua perut tong, takyah kata pa. Last sekali jadila order makan ikan masak 3 rasa, tomyam, kailan, paprik ayam, daging masak merah, telur bungkus, sotong goreng tepung and air laici. Nasi? ambik dekat dm ja, jimat sikit. Ambik nasi banyak gila, rasanya 3 trip pi ambik :3 
last trip aku pi ambik dengan Ifah tak pakai baju kurung pun main redah masuk dm ja, pi ambik lauk dm siap, ikan dm petang tu sedap pulak. Budak laki habis pelik dah la tengok kami ambik nasi banyak, haha. Kenangan. Gathered tengah dorm lapik paper semua, hidang siap, makannnnnnnn! Tomyam dia padu pedas gila -,- on that day aku rasa yang makan banyak sekali Farel la kan, dengan dia dok kata pedas tapi hentam banyak jugak, haha.



9 princess in the dorm ^^

Thursday, 12 December 2013



fivers ^v^
*topi baru.


me, ifah with the one and only our cute junior, Unaaaa.


#sukantara2013



LUSA INTERVIEW UTP!!!!!

Amaigadddddddd, tak prepare apa lagi ni -,- 
Cuak.


Wednesday, 4 December 2013


Murtabak and tanglung night


Our physic teacher treat the whole batch form5 murtabak and also laicikang *if im not mistaken. during weekend night on fasting month. How I miss this time so much :')

That night, everyone tried to make tanglung by using the old newspaper.
Guess what, me and my friend, Ifah, manage to make one and the tanglung can fly high and high *hiperbola.
wuhuuuu~


Ours.




#english berterabur. haha. 

Tuesday, 3 December 2013





Kak Mun visit us and also brought the KFC for us. Mhehe :D 
Thank you, Kak Mun.



Blog is under construction.



Thursday, 5 September 2013

Assalamualaikum w.b.t

Hello people. Dah lama tak update blog. Last update awal bulan 6, time school holiday. Now dah bulan 8, esok dah nak balik sekolah tercinta, balik nanti trial  SPM SBP. Seriously, aku study pun tak habis lagi, form4 ka form5 ka sama ja. Cuti raya ni pun banyak buat homeworksssss ja ^^ memandangkan esok nak balik, sengaja aku update sikit.

Sports Day 2013
Since dah lama tak update, banyak laa event yang berlaku, sampaikan aku pun tak ingat dah - -' yang paling ingat pun Sports Day. K, cakap pasal ni, this year for the first time dkt school ni aku masuk smpai 4 acara, before ni 1,2 jaa. 800m, 3000m, 4x100m, and 4x400m. okay nampak kepulunan aku disitu. Semua acara long distance aku nak bolot satu ja pecut sikit, sikit ja tak banyak =.= nampak sangat aku tak boleh sprint en. Whatever lah.

 Menang 3 medal, 1 silver, 2 bronze. Okay la tu. At last lepas penat lelah lari 800m saringan sampai masuk final untuk 1st day sukan dapat jugak silver. Last year bronze *nampk peningkatan disitu, hehe. Esok tu, 3000m macam acara first tapi tak first sgt -,- yang join hanyalah 6 orang kalau tak silap. Tengah lari hujannnnn turun. Time tu rasa macam erghhh, again and again padang macam sawah, depan astaka tu dgn lecah tahap maximum kat trek first tu kan. Aku dah la lari sensorang, serious macam nak give up dah, siap dah plan dalam hati nak stop dkt mana. Haha. Tapi, aku truskan jugak. 200m last macam tu, aku dah start sprint selaju yang mampu, dengan sokongan semangat budak house aku *#cewah dapt jugak 3rd. 4x100m dpt 3rd jugak. 4x400m, batal. Kecewa jugak, waktu pi sokong eyja dekat 200m last memang dah nampak medal dah. Dah boleh dapat dah. Dah boleh naik stage dah. Tapi bila jalan nak pi penamat, abul cakap kat akma pasal batal apatah. Aku ingat acara siapa yang batal. Rupanya 4x400m rumah aku batal sebab eyja terlepas baton lepas garisan penamat and dia rebah kat situ. Actually, kalau baton tak jatuh, team aku dapat gold. Tapi apakan daya,takdak rezeki. Aku tak salahkan eyja, dah memang takdir. Lagipun dia dah memang pancit dah, macam2 acara dia join pagi tu. No wonder la kan. Awal2 tu macam marah gak aa kan, balik khemah, nangis siap. Ceh.Over semua itu.

Overall champion goes to Delta. Again, Gamma last. Tapi, tak aci jugakla, tahun ni ikut gold medal. Before this ikut overall medal. Kalau ikut tu, Gamma second. Tapi takpa, Gamma dapat khemah terbaik dan sorak terbaik. Okay la kan, cover balik yang tadi. Walaupun Gamma last, tapi Gamma sentiasa first bagi aku. Selamanya.
GO GAMMA GO :D
after 3000m dengan dormmates *basah lencun




Thanks to all Gammarians especially fivers Gamma.Terima kasih juga buat sesiapa yang sudi sambut aku dikala aku sampai dekat penamat. -,- bajet atlet jap HAHA.



Tuesday, 4 June 2013

Lalalalalalaalala~

In the name of Allah, the most merciful and powerfull indeed.

Assalamualaikum. Hello people. First, mesti bila nak baca blog aku rasa hambar gila kan. Dengan lagu takdak. Fuhhh fuhhh! tak feel langsung -,- Aku rasa macam tu gak, macam lifeless gitu. Tapi nantilah, aku letak sebab sekarang aku macam malas nak letak lagu. Kalau rasa hambar sangat boleh tekan 'X' kot.

Second, 
It just a long time since I last wrote one month ago. Wuuu' dah bersawang, tapi jangan  risau sawang tak wujud pun dekat blog aku. Aku tinggal blog selama sebulan demi untuk berjuang bersungguh-sungguh di dalam Bitara Hall untuk jawab semua soalan Mid Year dengan baik. LOL, lagipun, aku dah tak balik lama dah, dan tak online dan tak sempat nak pi kiosk dan kalau pi kiosk pun, aku takkan update blog kat situ sambil berdiri sambil mata orang lain memandang blog aku yang entah hambar kuasa 13x9 =-= lebih baik aku bukak youtube cari lagu nasyid pepagi buta dengan kawan lepastu buat-buat tak sedar yang ada orang sedang menunggu giliran nak guna kiosk pulak. Dan paling yang tak sedar diri apabila, aku dengan kawan aku guna kiosk lelaki ^^

Third,
Di tengah2 mid year exam ni, ada teachers' day celebration. Form5 yang keno handle and prefect handle bahagian sambutan dan dewan. Tema this year, Cafe. For me, overall celebration meriah, eventhough ada juga terselit hambar, sedih, terharu and many more, tapi fivers memang enjoy habis ^-^ So, lets the picture tell the story right?












to be continue.....

Saturday, 4 May 2013

High Table Gamma 2013

In the name of Allah, the most merciful and powerfull indeed.

Assalamualaikum. Hello people. Main point aku update blog ni sebab saja nak update pasal High Table Rumah Gamma 2013. Alhamdulillah setelah berhempas pulas untuk high table, akhirnya, semuanya berjalan dengan lancar. Memang puas hati la kan. 
Setelah bekerja keras, lari sana sini, cari waktu yang free untuk print invitation card untuk cikgu. Kononnya, nak tambah logo rumah, lepastu, try edit tak jadi. Memang serabut ah, kan Akma kan? HAHA
Kad ni Farhain yang buat.
Actually, preparation untuk dewan makan memang tak ada apa sangat, I mean hiasan bagai la -,- after teknik menjawab biology, solat asar semua, f5 gamma (tak semua) gather dekat dining hall sebab nak kemas sikit, nak make sure semua okay. Petang tu dengan uniform sekolah beserta dengan hujan, redah sana sini, panggil orang tu orang ni, pi bilik prefect ambik dulang, pi hall ambik extension lah apa lah. Bella dengan last touch-up kat multimedia show. Eyja busy balut hadiah dibantu oleh yang lain, Akma as the pkr tak senang duduk sebab sikit2, akma! akma sini! akma mai jap!haha :3 Hanif as kr busy dengan pa system. Kimah dengan Nano berlatih jadi emcee. Semua f5 yang ada kat situ hari tu saling bantu la. Semua kerja dibuat dengan senyuman, ada la jugak senda gurauan yang diselitkan tika semua sedang sibuk buat kerja. Ecehhhh ^^ 

Event start after solat hajat, then gathered depan DM. Memang time tu nampak kuning je lah. Semua segak ja malam tu dengan baju kurung yang dimatchingkan dengan tudung kuning. Budak laki pun, nampak segak bergaya dengan kemeja. #cewaaah.

 VIP untuk our dinner tu cikgu Hazilah, our house teacher jugak. Actually, pricipal will be our VIP, tapi on that day dia takda, pergi kursus. So, Cikgu Talib decide bagi cikgu hazilah je lah. Mhehehe :3
Cikgu rumah yang datang 6 orang semua dan yang paling penting semua semangat rumah, pakai baju kuning.
Sambutan malam tu start dengan silat, lepastu, masuk baca doa rabitah then bermulalah acara high table.

Malam tu gempak sangat. Foods pun okay, chicken chop, nasi goreng, mushroom soup, sate, air grape. Dah aku list, aku pulak macam lapar -,- Ada penyampaian hadiah, multimedia show. Yang tu yang best sekali, teringat habis zaman budak2 dulu, zaman tak matang, yang penting zaman KEGEMILANGAN GAMMA. Seriously, rindu gila kotttttttttttttt !
After habis makan2, before majlis berakhir, ada sikit nyanyi lagu Standing In The Eyes Of The World. Meriah. Cikgu2 dapat handkerchief bercop rumah gamma sebagai cenderahati malam tu.__.  Lepas cikgu balik, ada photographing session. Tangkap gambar by batch. Start dengan f1, last sekali f5. F5 yang meriah sekali, dengan gwiyominyaaa ==' tak boleh blah.
Sepatutunya, macam dinner2 rumah before this, ada prep after dinner. But, malam tu, cikgu cakap, prep tak ada untuk Gammarians. Memang semua seronok habis. Lagipun f5 memang target takda prep punya >__<

Overall, awesome. F5, good jobs, we have made the best high table ever for our house :)
To all Gammarians, thank you sebab bagi full cooperation malam tu. Hope we will get the best high table.




nano and kimah emcee.
bacaan doa: haziq
ucapan ketua  rumah, Hanif

Cikgu Hamidee


Cikgu-cikgu yang hadir.
Form1
Form 2
Form 3
Form 4
Form 5
KR dan PKR Gamma.