Friday, 27 January 2012


Assalamualaikum .

This year , aku jadi ketua dorm a.k.a KD . actually , bukan aku yang jadi KD tapi intan . huaaaaaa :( pastu dia pindah , *sobsob . dia nak aku jadi KD , so , aku sebenarnya memang tak nak , nak bagi dekat ifah pun dia tak nak  dah jadi KD . so , jadi je laa , kena jaga adik dorm . di samping boleh bagi merit kat aku ni kan . form4 dorm aku pun dua orang je , aku dengan ifah .

before cuti Kak Alia ada cakap kat aku sruh hias dorm balik lepas cuti ni , so , aku blank . tak tau nak beli apa .
aku serah semua benda dekat pkd aku , ifah . haha . dia beli apa yang patut je . aku dia suruh beli board , dengan apa tah . tapi petang ni baru nak beli . tadi dia text aku tanya jam nk gantung kat mana sebab dia tak jumpa tempat nak gantung jam . aku gelabah jugak ah , sebab time tu aku tgh sibuk list barang nak beli . lastly , aku cakap kat dia , bawak je jam tu , nanti settle kat sekolah .

seriously , aku cakap , aku gelabah jadi ketua dorm . nasib baik ada pkd yang sanggup tolong aku kann . terima kasih ifah sayang sebab tolong aku .

alia and ifah :)
 #abaikan muka aku yang tah hapa tu kan .



Kuala Perlis

Assalamualaikum .

petang tadi kann , aku pergi Kuala Perlis with my mum , sister , brother . my father tak ikot , sebab ada kerja . sampai dekat Kuala Perlis dalam pukul berapa entah , pastu , pusing-pusing , singgah makan laksa kuala perlis .
lepas tu , pergi dekat tepi jalan yang nampak laut . stop there . tangkap gambar , tengok sunset . memang cantik lah matahari time sunset . lepas tu , habis lepak semua , balik . tu je .


Alia Suraya :)


pak cik MAIL banyak



tengok gambar ni . seriously , aku terkejut sangat pasal mail ada 18091 . 18 ribu lebih kot .
tu lah , tak bukak lama punya pasal . ni nak delete pun malas + lambat . 
semua tu facebook punya mail , yang orang comment lah , tag lah , apa lah .





Valiant 0913

Assalamualaikum , 
malas nak cerita semua , tengok je gambar bawah ni .
a picture worth thousand words :)

 gambar ni diambil sebaik sahaja peperiksaan PMR habis .


VALIANT GENERATION 0913


we are the Valiant Generation 0913 

3 Juara

 3 Rajin


3 Fikir

 3 Waja

3 Nekad



Thursday, 26 January 2012

assalamualaikum .

ehemm , aku lama kot tak update . ni ada semangat sikit nak update . aku pun tak tau pasepa . ha , hari ni topik open , sebab aku blank der nak tulis . aku jadi malas nak update because aku baca blog orang , haha . Fineeeee ! tak lawak , tak yah gelak .tetiba pulak aku teringat time 1B-10 (2011) , sumpah , i really miss this dorm .

kek ni mak zuyyin yang bagi untuk kami satu dorm before PMR . tengok ceri tu , ada 12 . sama macam ahli dorm ni jugak , ada 12 semua . seriously , zuyyin memang baik lahh .
ni lah ahli dorm aku yang tersayang . dalam gambar dorm aku ni macam semak je kann , bukan macam , memang semak pun ==' eh , actually dorm ni tak semak kott , memang tak semak . kemas je , tapi disebabkan weekend , pastu ada pulak parent yang datang bagi makanan , memang bersepahlah , tengok dalam gambar sudah la kann , tapi , sebelum turun makan malam memang kena kemas lah dorm ni , coz our lovely KD suruh kemas . lagipun benda tu dah jadi rutin harian .
ni pintu loker aku . saja nak promote . 527 no aku untuk lari 4x400m tahun lepas . aku , akma , atun , wawa masuk 4x400m. so , we got gold medal . sangat lah seronok . and , medal tu ada kat dalam gambar tu . yang announcement birthday aku tu , benda alah tu dibuat oleh akma , and dia lekat dekat board rumah Gamma masa birthday aku , lepas tu aku amik , and paste it dekat my loker . gambar tu , gambar time ada acara Larian Montel , Road Relay and 100m . semua ni ikot house . actually , aku nak sangat masuk road relay macam time form 1 dulu .tapi tak kesampaian , sebab akma dah masuk and aku kena ganti atun 100m , dia pergi mana tah . untuk road relay , laki perempuan dapat First . 100m untuk keseluruhan laki perempuan dapat First jugak . for Larian Montel , laki dapat no3 , perempuan tak dapat . kira okay la tu kann . 


okay , tengok , aku kalau cerita memang panjang . baca je , kalau tak nak sudah . aku tak paksa . setakat tu je kot , nanti aku update lagi . :)



Monday, 23 January 2012

woot~

hari tu , awal tahun la kan , start je masuk hostel . kawan-kawan aku , budak gamma formFour la kan . semua cerita pasal movie yang the latest yang depa tengok . ombak rindu lah  , puss in boot la . semua lahh , yang the latest yang keluar time cuti sekolah hari tu . semua tengok dekat cinema . semua excited cerita . 


aku ? 


depa tanya aku tengok cerita apa yang the latest . aku cakap , aku tengok bini-biniku gangster . hadeii ==' . tengok ! bini-biniku gangster tu dah keluar berkurun tok nado dah , aku baru tengok . hampeh betol , semua gelakkan aku . tu pun tengok kot laptop , nasib baik la , hari tu zafirah ada letak cerita tu dalam laptop , dapat jugak aku tengok , kalau tak , hurmm . alamatnya  , aku tak tengok la sampai la .


and dengan bangganya aku nak cakap , aku dah tengok OMBAK RINDU . phewitt , give a big clap for me . thank you . merepek je . kali ni aku tengok awai sikit . kira okay la kan , tapi macam besa aku tengok kot CD , hampa semua tengok kot cinema *sobsob . kesian aku . aku tak pernah jejak walau selangkah pun dekat cinema , huaaaaa .



addmath


tadi , aku belajar ADDMATH chapter 4 dengan budak KE , Aiman .
aku langkau topic bhaii .
dah la belajar dalam fb , satu pa tak faham . 

budak KE  maju kott , lepas balik ni ada test untuk chapter 4 &5 . 
aku baru nak masuk chapter 3 . 


note for ex-SKBK : Aiman la ni study kat King Edward .




Sunday, 22 January 2012

friend

life is nothing without friendship .

dalam masa 3 minggu yang dihabiskan masa di sekolah . aku dah hilang enam orang kawan dalam batch aku . 

1) hakimi zikri dia keluar pergi permata pintar .

2) shazzuani , classmate aku 2011 . aku sendiri tak tau kenapa dia keluar .

3) wan afifah , dia ni gammarian sekali dengan aku , dormmate dengan aku dari form1 sampai la form3 . dia baik , sebab selalu tender machine basuh kat aku and kengkawan . aku sayang dia sampai bila-bila .

4) atun , dormmates aku time form1 . form3 , dia jadi dormmate aku and bedmate aku .wee~ dia baik sangat . dia selalu ingatkan aku , untuk jaga katil elok2 coz katil kami dah bergoyang bagai .
lastly , aku sayang hang gila .

5) intan , dormmate aku time form1 and form3 , time form3 , dia jiran aku dalam dorm . haha , yang ni baik sangat , sebab selalu jamu aku makan , hee . anyway , aku sayang gila kat dia .

6)wawa , dormmate aku time form1 and form3 , tahun ni , tetiba dia panggil aku buaya darat , so , aku panggil dia kongkang . dia ni baik dengan aku , sangat baik . sebab dia baik . last but not least aku sayang dia .

hoping that our friendship will never end .
remember , just be yourself whenever you are .


p/s: gambar nanti aku letak , sebab aku tak jumpa gambar hampa yang elok .

Saturday, 21 January 2012

Al- Fatihah

Assalamualaikum .

marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada ayah kepada seorang kawan aku .
semoga roh almarhum ditempatkan di kalangan orang yang beriman .



takziah buat : Wan Syazuli . 
harap kau tabah dengan segala yang terjadi .
sesungguhnya setiap yang hidup , pasti akan menemui ajal .





Thursday, 19 January 2012

im coming home

assalamualaikum :)

hoho , aku baru balik kelmarin , setelah 3 minggu sekolah , dengan pelbagai suka dan duka yang jadi . kali ni cuti seminggu , for CNY . tapi homework ada je , nasib tinggal sikit . anyway , post yang seterusnya , aku akan cakap pasal sekolah . that's all .