Sunday, 25 November 2012

Deskmate

Assalamualaikum.

Lama der tak update, malas. Itu keyword aku tak update. Dah 2 minggu cuti, pasal sekolah aku tak update lagi, lantaklah, kalau rtajin aku update. And now, dah alang-alang, aku teringat dekat deskie aku yang terSAYANG ^-^ aku nak cerita sikit pasal deskie aku ni.



Here we goooo~ nama diaa, NURUL FARHAIN BT AZIZAN. Satu rumah, satu kelas, satu dorm *last year. Uuuuu, this year dia dorm bawah dengan Form5. Last year, seriously, even satu dorm, satu rumah, satu kelas, satu apalagi? aku takla rapat sangat dengan dia :3 She got 8A in PMR, same goes with me. So, naik form4, satu kelas thats isssssssssssssssssss 4 RAJIN .________. Dia cakap dia chup nak dok sebelah aku dalam kelas nanti. Aku okayy jee ^-^ Masuk kelas, huhhh, pi chupp dekat tengah-tengah kelas, nak duduk bawah kipas *demand gilaaa -,-.  First impression dalam kelas sebelah dia, malas doe dia ni *heee, sorry pa'ain. Lupaaa, people called her, pa'ain, shortform sikitttt. Lama-lama dah satu kepala la kami dua ni haa. Everytime lepas balik bermalam, prep malam tu yang sepatutnya siapkan homework yang tak siap, dah macam burn ja bila start sembang dengan dia. luls~ Hari-hari selalu ajak aku pi kantin, makan nasi, dia kata kalau pi koop, duit habis banyak. Hobi dia dalam kelas, kalau cikgu tak masuk memang tidooo laa, tak pun tulis fanfic dia tuu. Favourite dia tido time sejarah, lepas tu bila cikgu mention nama dia, baru lah nak buat muka bagai :P ayat bila ngantuk sangat " Alia, kalau aku ngantuk, cubit aku ka tampaq aku ka naaa". Rahsia aku banyak ja aku bagitau diaa. Dia lah yang dok tadah telinga bila aku start cerita. For me, she is the best deskie. Baik sangat dia ni. Sorrylah, kalau aku ada buat salah. Next year kita dah tak sekelas dah :( Harap next year hang jangan la tido dalam kelas dah weh, insaf la pa'ain oii *aku pun sama la. Lastly, thanks for being my deskmate for this year :) 

#next year tegurlah aku kalau jumpa




Friday, 9 November 2012


Assalamualaikum.
Hohoo. Selamat Pagi. Anyway, hari ni aku ada nak story sikit pasal the past yang berlaku dekat sekolah dalm masa 2 minggu sebelum cuti holiday panjang ni laa. 

Tau takk, rutin harian budak sekolah aku but aku rasa semua SBP lepas habis exam baca buku, tidur, makan, baca buku, tidur, merayau. Ulang yang tu jaa tiap2 hari, dengan cikgu tak masuk, lagi la kan. Aku pun termasuk jugak la dikalangan manusia diatas ni >_<

First sekali, balik ahad tu, F3,4,5 ja yang ada dekat asrama. F1,2 tak payah balik lagi, cos of sekolah jadi tuan rumah Ganbarou Nihongu SBP Zon Utara (Utara). Anddddddddddd, I feel so happy, because it easy for me to jaga my dorm jangann bagi sepah bagai -,,-F1,2 balik selasa. Actually, selasa malam ada jamuan rumah, but, cancelllll. Then, kata hari khamis, and last kata hari sabtu malam, nasib jadi jugakk. Aigoo -.- malam tu makan Laksa Siam *mybe lah, air koktel. Luls~ Cikgu Ridzuan is the ONLY cikgu yang datang for this jamuan. 



haiyaa -,- sorry la kualiti gambar memang hancusssss. Nanti aku ambik gambar kat Pidot Azmi. Btw, this the overall Gamma members, aku tiada dalam gambar cos tengah tangkap gambar ni.










kiri kanan aku ni junior akuu, mereka F2, buttt tinggi daripada aku, dalam gambar ni aku suruh depa rendahkan diri sikit, bagi sama dengan aku, muehehe .__________. mereka ni lah yang banyak menceriakan aku malam tu.









Me with Akma buli budak ni, Husnaaaaaaaaaaaaa.










Beberapa orang budak Form1 ._______.







thats all untuk jamuan later, aku story laen. Tak dilupakan, time Jamuan Akhir tahun, Gamma dapat Anugerah Kokurikulum. Congrates to Lamda sebab dapat Overall Champion ><