Friday, 17 February 2012

part 2 - orientation week form 4

3 FEBRUARI 2012 / JUMAAT 
pagi tu ada explorace . memang dah ada kumpulan . aku kumpulan 9 , dengan , ifah , frehah , fitri , syifa , farah , athirah , danny , alif , keros and fariz . budak baru , liyana , nazmi and 3 lagi laki , aku bukan tau pun nama apa . perempuan sepatutnya ada sorang lagi budak baru tapi dia balik sebab ada hal . aku pun tak tau nama apa . pagi tu tnggal danny sorang je budak laki lama , yang lain hoki dengan merentas desa kot . perempuan yang tak dak , farah sorang ja . at last , group aku dapat no 6/10 kot dalam explorace . not bad la kann . anyway , explorace memang best jugak . kena makan hati ayam , euwwww ! first time aku makan hati ayam

first check point , kena buat sandwich
pastu promote sandwich .
budak laki kena makan sandwich tu sebab promotion sandwich tak menarik .
padan muka , makan laa , roti dengan marjerin and jem anggur dengan timun  .
awwww ! so sweet , main suap kaki ayam pulak . haha .
time ni budak laki kena tutup mata then jalan kat orang lain sambil bawak kaki ayam yang direndam dalam kunyit dekat mulut . disebabkan tak lepas , budak perempuan kena makan hati ayam . hampeh betol ==' .


angkat-angkat orang pulak .
time ni , budak laki kena dukung budak laki sorang lagi , then pusing separuh court basket , pastu . kena baling bola bagi masuk goal basket .

checkpoint ni dijaga oleh abg syaqib .
tempat checkpoint ni dekat sangat dengan loji . dekat sini kena lari pegi dekat pinggan tu , pastu kena kutip choc yang ada dalam tu , sorang satu .


kat sini , sorang kena volunteer untuk tutup mata , and then rasa benda yang diberi , pastu teka apa benda .


yang ni pulak , kena gantung hanger tu sampai ke bawah , laki perempuan asing . jangan bagi senget , pastu kena gerakkan hanger tu sampai ke hujung tempat tu . faham2 je laa . group aku tak berjaya , sebagai denda . kena simbah air sabun . aku pun dengan bangganya tertelan air sabun . sedap gila sabun tu =='

buat donut guka KAKI , euwww !
budak laki uli tepung guna kaki , pastu , budak perempuan pulak guna tangan untuk buat donut . sumpah ! geli  doh , tak sanggup aku tengok donut tu .

tu je gambar yang aku ada untuk explorace , takk sempat nak amik gambar . enjoy gila doh explorace ni . best !

petang , ada sesi bersama prefect dekat dewan bitara . first aktiviti kena buat bulatan laki perempuan gabung bulatan tu . pastu , setiap orang mesti bukak kasut sebelah kanan . game ni lebih kurang macam kerusi muzik . tapi ada kaitan dengan kasut . maybe kasut muzik la kot . bila muzik bunyi kena jalan , bila muzik stop , kena amik kasut yang ada depan mata . okay fine ! aku dapat kasut budak laki . dah ah kena pakai . hadoii , lepas tu jalan balik . lepas tu , stop and semua orang kena letak kasut dekat tengah . then , bila prefect suruh amik kasut , kena berebut untuk carik kasut sendiri . nasib aku dapat kasut aku balik . 

rasanya yang kat tengah tu , semua kasut budak perempuan  kot .

habis je aktiviti tu , ada aktiviti cari prefect , setiap group dapat characteristic prefect yang kena cari . ciri2 prefect yang group aku dapat : nerd , suka ekuestrian : kak aida . memang senang ah nak cari kak aida . yang lagi satu : lelaki , doodle hair : prefect mana tah , tak tau nama . ada satu lagi , tapi tak ingat ciri2 , yang doodle hair tu , memang mcm nak tembak je abg tu , aku rasa group aku dah tanya dia tapi dia tak ngaku , last2 group aku kena denda . sabo je laa . ada lagi group yang kena denda . sebagai denda kena buat benda ni ,


benda ni kan main dia macam ni , kita kena buat bulatan , then baring atas kawan kita . pastu , akak2 prefect tarik kerusi satu satu , kita kena kuat sebab nak kena support kawan kita . prefect akan tarik semua kerusi . kena genggam tangan kawan kuat-kuat . 



macam ni ,


okay , next , malam tu , ada sesi bersama BADAR , tapi tak buat apa pun , just prepare untuk malam bakat je . yang terlibat sikit je. yang tak terlibat dok dalam surau . then , ketua badar bagi setiap group satu tajuk and then , kena berlakon mengikut tajuk yang diberi . untuk lelaki sahaja . group 9 merangkap group aku , dapat tajuk "sabun" . malam tu pulak tinggal budak baru dalam group aku . lepas tu , ketua badar tu pilih group aku untuk buat persembahan yang bertajuk sabun . and , budak baru tu tak buat apa pun . last2 kena denda , padan muka :P start malam tu , disebabkan aku tak tau nama budak laki group aku tu , aku ngan kawan aku ifah . panggil sabun kat depa . memang baik la kann . seriously aku tengok muka budak group aku tu , suci gilaa , baikk ja , haha . 

to be continue ..

No comments:

Post a Comment